Swim Out Costa Brava | Hector Artal & Claudia Fonte - Swim Out Costa Brava  Log-in
Claudia Fonte & Laura Glaess

Ballarina de Swing (Lindy Hop i Authentic Jazz), Clàudia Fonte explora i recull totes les maneres que se li ocorren per jugar amb el seu ball. La seva principal font d’inspiració és la música Swing. A més també busca la connexió i comunicació amb els altres ballarins per inspirar-se en el ball amb parella, com també en l’individual.

Adoptant els ritmes i moviments més clàssics com a base, busca el repte per mantenir-los vius a través de la seva perspectiva i interpretació. Tot i respectant la gran història que té el Swing i els balls que s’hi relacionen, ella creu en la seva evolució i expansió; respectant, però també fent evolucionar les arrels, busca noves maneres de comunicació com ara en el ball en parella. Els rols tradicionals establerts en el Lindy Hop són un dels punts vius per abordar i fer evolucionar.

On realment s’expressa i es mostra lliurement és en el ball individual. Improvisant, crea un ambient per jugar i desenvolupar sense límits la creativitat per trobar nous moviments. Sempre treballant per una creativitat il·limitada, creu possible que el ballarí es trobi en una atmosfera agradable. L’Authentic Jazz li permet aconseguir i explorar els reptes que la música Swing proposa. És essencial promoure’l en el context del ball social, també. La pista de ball és on tot té lloc i la màgia comença.

La Laura va començar a ballar el 2001 a San Antonio, Texas (EUA). No era una escena molt gran, i els seus professors no portaven ballant molt de temps, però ràpidament es va enamorar del lindy hop, la música, la història i tot el que l’envolta.

Ara la Laura viatja pel món ensenyant, competint, actuant i aprenent. És una apassionada de ballar amb swing, amb ritme, amb parella i amb presència. Està bojament enamorada de la música jazz i dels moviments, i creu fermament en la música com a guia per a aconseguir un millor ball. Recentment ha tornat a San Antonio i participa en l’organització d’esdeveniments per ajudar a que l’escena creixi. Segons ella, el bon ball comença a nivell local. Si t’encanta ballar swing, assegura’t que la teva escena local tingui tot el que necessita per prosperar; llavors et retornarà el que tu hi aportis.

© 2016 Windy Hoppers