Swim Out Costa Brava | Hector Artal & Claudia Fonte - Swim Out Costa Brava  Log-in
Héctor Artal & Claudia Fonte

L’Héctor és un ballarí de la música Jazz especialitzat a l’época swing. Va començar fent balls de saló però de seguida es va decantar pels balls llatins en especial els balls i ritmes afrocubans. Poc després i motivat per millorar la seva connexió amb la parella dintre del ball va començar amb el Tango Argentí. A partir del 2005 troba en el Lindy Hop la manera de continuar evolucionant dintre dels balls de parella.

Amant de la música Jazz, Cubana i el Tango, l’Héctor busca en cada moviment donar-li la essència de cada estil musical. Professor internacional de Lindy Hop imparteix classes de Salsa Cubana i Tango a les escoles més importants de Barcelona. Com a ballarí forma part d’una companyia de Dansa Contemporània, Work in Progress, i també d’una companyia de dansa afrocubana, Salsumba. Actualment, Héctor, treballa el moviment a partir de les seves influències per donar un toc personal dintre de cada estil musical.

Ballarina de Swing (Lindy Hop i Authentic Jazz), Clàudia Fonte explora i recull totes les maneres que se li ocorren per jugar amb el seu ball. La seva principal font d’inspiració és la música Swing. A més també busca la connexió i comunicació amb els altres ballarins per inspirar-se en el ball amb parella, com també en l’individual.

Adoptant els ritmes i moviments més clàssics com a base, busca el repte per mantenir-los vius a través de la seva perspectiva i interpretació. Tot i respectant la gran història que té el Swing i els balls que s’hi relacionen, ella creu en la seva evolució i expansió; respectant, però també fent evolucionar les arrels, busca noves maneres de comunicació com ara en el ball en parella. Els rols tradicionals establerts en el Lindy Hop són un dels punts vius per abordar i fer evolucionar.

On realment s’expressa i es mostra lliurement és en el ball individual. Improvisant, crea un ambient per jugar i desenvolupar sense límits la creativitat per trobar nous moviments. Sempre treballant per una creativitat il·limitada, creu possible que el ballarí es trobi en una atmosfera agradable. L’Authentic Jazz li permet aconseguir i explorar els reptes que la música Swing proposa. És essencial promoure’l en el context del ball social, també. La pista de ball és on tot té lloc i la màgia comença.

© 2016 Windy Hoppers