Swim Out Costa Brava | Sobre nosaltres - Swim Out Costa Brava Log-in
Sobre nosaltres

Qui hi ha darrera el Swim Out Costa Brava?

Som el Mago i l’Alba i des de 2014 portem el timó d’aquest festival de swing d’estiu.

Deixa’ns endevinar quin tipus de ballarí ets.

No pots evitar anar a tots els festivals de swing  que els teus amics et recomanen. Ells simplement volen el millor per a tu, així que se’ls hi ha de fer cas, no?
– Però tens la sensació que gastes tots els estalvis en esdeveniments de swing, fins i tot et saps trucs de màgia per treure diners de sota les pedres i poder complir amb la teva agenda festivalera.
– Quan tornes a casa després d’un festival de Lindy Hop, necessites 4 dies més per refer-te, i llavors et planteges si potser hauries de baixar una mica el ritme. 
– En realitat creus que hauries de regalar-te unes bones vacances de relax en algun racó paradisíac en comptes d’anar d’un festival de swing a un altre. Però clar, no tens tants dies festius disponibles i t’agrada tant assistir a festivals… Que difícil trobar un bon equilibri!

Nosaltres també ens hem sentit així, som aquest tipus de lindy hopper i amb el temps hem aconseguit trobar més equilibri escollint els festivals que s’adequen més al nostre ritme de vida, sense necessitat de comprar vitamines extres 😉

Estàs al lloc correcte on planificar les teves vacances de swing en un racó paradisíac on gaudir de tots els elements d’un festival de swing, però també desconnectar del teu dia a dia, relaxar-te i alhora reconnectar amb la natura i la il·lusió de descobrir gent encantadora.

Swim Out Costa Brava_Alba & Mago_foto quienes somos

Gaudeix d’un festival de swing fet a mida 

Hem viatjat a molts festivals d’Europa. Coneixem la feina darrera cada festival perquè ens agrada compartir la nostra experiència i conèixer la història darrera cada esdeveniment i dels seus organitzadors. Tenim ull analític i ens quedem amb els detalls, per a poder prendre nota i millorar any rere any el nostre festival, sense perdre l’esperit propi que el caracteritza.

Som professors de Lindy Hop a Barcelona, una escena molt dinàmica, però també gestionem una petita associació de swing sense ànim de lucre a l’Empordà. Així que coneixem la realitat de diferents tipus de comunitats de Lindy Hop, més grans i més petites.

L’ Alba ha estudiat Ciències Polítiques i treballat en nombrosos projectes locals i internacionals. La gestió de projectes i una visió analítica li ha donat moltes eines. El Mago ve del món de la Direcció de Cinema, així que la producció és un dels seus forts. Junts ens complementem amb els nostres punts forts i febles, com tothom. Tenim un perfil polivalent, emprenedor i autodidacta. Ens agrada saber una mica de tot i ens motivem fàcilment quan es tracta d’aprendre coses noves.

El Swim Out tot és handmade, des de la web, la comunicació, la producció, l’atrezzo… sempre amb el suport de professionals de confiança i d’un equip de voluntaris encantadors que ens ajuda, és clar!

El Swim Out va començar el 2014 com un petit workshop de swing amb 180 participants, bàsicament de l’estat espanyol, amb 6 professors nacionals i 2 bandes locals.  Actualment hi assisteixen més de 500 persones de tot el món, fins i tot de Corea del Sud, EUA, Argentina, Taiwan… hi donen classe més de 12 professors amb projecció internacional i convidem a bandes de músics referents en l’escena del swing. En la majoria d’edicions, les places per a participar-hi s’esgoten pocs dies després d’obrir les inscripcions, cosa que ens fa molt feliços perquè significa que molta gent vol formar-ne part!

Tot i que hem crescut, sempre intentem mantenir el seu ambient familiar i proper, així que és probable que durant el festival puguem intercanviar algunes paraules o swing outs. No ens amaguem darrera el backstage 😉 Estem contents de poder dir que més del 60% dels assistents al Swim Out repeteixen, i per a molts aquest festival és una cita fixa anual.

Alguns mitjans de comunicació parlen de nosaltres, vols saber-ne una mica més?

El que la gent que ens coneix diu de nosaltres…

Com ens hem aventurat a crear aquest festival?

Alba Casadellà_Swim Out Costa Brava_swing

Hola, sóc l’Alba!

Aquest viatge va començar el 2011 quan vaig descobrir el Lindy Hop, de seguida em vaig inscriure a més de 6 hores setmanals de classe. Al cap d’un any ja havia fundat l’associació Windy Hoppers i el següent pas va ser idear un festival de swing a la zona on vaig néixer, la Costa Brava. Tot va anar molt ràpid però la passió pel Lindy Hop i un bon company de viatge, freaky com jo, van fer que naixés aquest festival.

El meu títol universitari diu que sóc politòloga especialitzada en Relacions Internacionals. Actualment, a la pràctica, sóc professora de Lindy Hop, organitzadora d’esdeveniments i community manager per a diverses empreses. Visc a Barcelona y visc en el multitasking diari. La memòria no és el meu fort i sóc més aviat de lletres, així que la major part de la producció i dels números està en mans el Mago.  A mi em fascina la part de comunicació (només darrera la pantalla), encara que parlar en públic em posa nerviosa. M’encanten les xarxes socials i saber com connectar millor amb la gent.

M’agradaria dir que tinc moltes més aficions més enllà del Lindy Hop però a qui enganyar, tothom sap que un cop t’enganxes al Lindy, la resta desapareix. Tot i que estic posant bona voluntat en aficionar-me al ioga. De petita ballava sardanes, però quina sort descobrir el swing, ho trobo força més divertit!

Ah sí! Tinc una altra afició… les sabates de swing són la meva perdició. Què hi farem!

El Swim Out és al costat del mar, perquè adoro la platja.  He passat tots els meus estius a la Costa Brava. El més graciós és que no estic feta per passar moltes hores al sol, pel meu vitiligen, em posaria massa vermella i se’m veuria des de lluny a la pista de ball. Prefereixo passar més desaparcebuda.

Swim Out Costa Brava_Mago3_Quienes somos

Hola, Sóc el Mago!

Igual que l’Alba sóc polifacètic. Al llarg dels anys he estudiat una mica de tot, des de Filosofia, passant per Homeopatia i Direcció de Cinema. He gravat algun curtmetratge. Vaig néixer a Andalusia, tot i que porto molts anys vivint a Barcelona, i gràcies a donar classes de Lindy amb l’Alba he descobert la Costa Brava. Junts portem l’associació Windy Hoppers a la zona i també el Swim Out.

Com a bon andalús, de petit havia ballat sevillanes, però amb el temps m’he adonat que tinc més passió pel Lindy Hop i el Claqué. Actualment sóc professor de Lindy Hop i organitzador del Swim Out, tot i que sóc un cul inquiet i sempre estic en búsqueda de nous projectes.

Des de sempre m’ha agradat la música jazz, abans de començar a ballar Lindy Hop el 2012, escoltava molt vanguard jazz i bebop. Sóc un fanàtic de John Coltrane. Abans anava a molts concerts de jazz, ara gaudeixo de les festes amb música swing per a ballar i m’encanta inspirar-me amb vídeos dels més cracks de l’escena internacional.

A part de ballar Lindy Hop, porto un temps barallant-me amb la trompeta i començo a saber tocar algun tema de swing. Abans de ser lindy hopper, havia dedicat moltes hores al Tai-Chi, sempre penso en reprendre-ho.

El moment més difícil del festival? Després de tanta adrenalina, dir adéu als assistents és un dels moments més durs, perquè es genera una buidor després de tanta feina i tantes emocions. Però l’alegria que rebem per part dels participants ho recompensa tot.

Un secret? En totes les edicions del festival hi ha un dia en què tinc migranya de portar tants dies de montatges amb estrés, lidiar amb imprevistos i dormir poques hores.  Si em veus amb mala cara, és per això. No m’ho tinguis en compte.

 

 

Vols seguir-nos de prop?

Si vols estar al dia del que fem, deixa’ns el teu mail i rebràs la nostra newsletter sobre novetats del festival (només de tant en tant).


Please select all the ways you would like to hear from Windy Hoppers – Associació de Lindy Hop Empordà:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Vols formar part d’aquesta aventura?

Si ja tens clar que vols tancar el teu estiu al costat de la platja, gaudint del Swim Out Costa Brava, afanya’t i reserva la teva plaça abans que s’agotin. 

© 2016 Windy Hoppers