Swim Out Costa Brava | Rikard Ekstrand & Egle Regelskis Swim Out Costa Brava 2018
Rikard Ekstrand & Egle Regelskis

Rikard Ekstrand es considera un mestre i un estudiant del ritme. “En l’art del ritme mai seràs totalment un expert”. Ell és un ballarí conegut, intèrpret i professor, i forma part de la companyia sueca Harlem Hot Shots. El seu ensenyament i el ball abasta un coneixement molt ampli i la paraula clau per a ell és sense cap dubte: “El coneixement i la comprensió del que es fa és la clau per a una bona qualitat”.

Rikard entén el Swing i el Lindy Hop com balls de lliure improvisació, enfoncándose en la unió que es crea entre dos ballarins i l’intercanvi de ritme entre ells. Una classe amb Rikard dóna als estudiants una visió més àmplia de les formes tradicionals, combinat amb les peces d’improvisació del sol jazz.

Egle Regelskis és una de les professores de Lindy Hop principals de Vilnius, Lituània. Des que va obrir el Hoppers’ Dance Studio a Vilnius, Egle és una de les persones que està desenvolupant l’escena del swing a Lituània. A més d’ensenyar, també lidera el projecte Hoppers’ Dance Studio i altres esdeveniments de swing amb la finalitat d’ajudar a nous talents a emergir de l’escena lituana.

L’Egle creu que ballar és quelcom que fa que la gent superi les seves pors i que ajuda a l’autoconeixement. La manera com som és la forma en que ballem i la màgia passa només quan sortim de la zona de confort acceptant-nos a nosaltres mateixos tal com som, amb debilitats i fortaleses. Si un és capaç de caminar, també pot ballar, així és com ho entèn ella. La resta depèn de la passió i de la voluntat d’entrenar i millorar.

© 2016 Windy Hoppers