Swim Out Costa Brava | Rikard Ekstrand & Pamela Gaizutyte - Swim Out Costa Brava Log-in
Rikard Ekstrand & Pamela Gaizutyte

Rikard Ekstrand es considera un mestre i un estudiant del ritme. “En l’art del ritme mai seràs totalment un expert”. Ell és un ballarí conegut, intèrpret i professor, i forma part de la companyia sueca Harlem Hot Shots. El seu ensenyament i el ball abasta un coneixement molt ampli i la paraula clau per a ell és sense cap dubte: “El coneixement i la comprensió del que es fa és la clau per a una bona qualitat”.

Rikard entén el Swing i el Lindy Hop com balls de lliure improvisació, enfoncándose en la unió que es crea entre dos ballarins i l’intercanvi de ritme entre ells. Una classe amb Rikard dóna als estudiants una visió més àmplia de les formes tradicionals, combinat amb les peces d’improvisació del sol jazz.

Pamela Gaizutyte és humil i dinàmica, entusiasta, amorosa i amb un toc anàrquic. Va quedar fascinada per l’energia i la comunitat de Lindy Hop a l’edat de setze anys quan va començar les seves primeres classes al Club Lindyhop.lt a la seva ciutat natal, Vilnius, Lituània. Tot i ser tan jove, s’ha fet un nom en poc temps i pel seu compte, aprenent constantment tot el relacionat amb el ball, ja sigui música, psicologia o anatomia. El 2009, Pamela va començar a treballar en Hoppers ‘Dance Studio a Vilnius. Ara balla i ensenya amb els principals líders de l’escena internacional de Lindy Hop. No tenir una parella de ball fixa li ha generat espai per donar-li molta riquesa al seu ball, no és estrany que els ballarins la considerin una de les més apassionants en els últims anys.

Com a ballarina, Pamela s’aprecia la individualitat i la llibertat. Per a ella, Lindy Hop no es tracta tant d’una tècnica impecable com de la musicalitat i la consciència. Com a professora, comparteix els seus valors i encoratja a les persones a trobar la seva pròpia forma de ballar: “Aprèn a estar bé amb la teva forma de ser i com es mou el teu cos. Tot es tracta de tu “. Nietzsche va dir una vegada: “Un ha de tenir caos en la seva ànima per poder donar a llum a una estrella ballarina”.

© 2016 Windy Hoppers