Elze Visnevskyte & Martynas Stonys

Elze Visnevskyte prové d’una vibrant escena de dansa a Vílnius, Lituània. Des de petita, Elze ha estat explorant una varietat de danses, des del renaixement antic fins a les danses populars tradicionals. També ha passat molt de temps actuant al teatre per la qual cosa n’aporta una part al ball i a la improvisació. La dansa per a ella és molt més que dirigir i seguir, és essencialment una conversa amb la parella i amb la música. Valora la creativitat i el joc i la difon als seus alumnes. Pots reconèixer l’Elze per la seva energia contagiosa i la seva forta rialla. Elze ha estat viatjant i ensenyant Lindy Hop i Solo Jazz en diversos festivals i tallers a l’estranger, així com ha fet créixer la seva comunitat de dansa local on és una de les propietàries de What a Jazz dance studio.

Martynas Stonys és un professor internacional de Lindy Hop i Balboa, fundador de What a Jazz dance studio, i Swing Paradise i organitzador de múltiples esdeveniments locals de swing a Lituània. Ha estat líder de l’escena de swing de Lituània durant més d’una dècada, ajudant a que la comunitat i molts dels talents de balls de swing de Lituània creixin.

Recentment Martynas ha estat treballant amb algunes parelles que ensenyen tant Balboa com a Lindy Hop. Pot fer de leader o follower, ensenyar, muntar coreos, però el més important per a ell és trobar allò que fa que els estudiants millorin. L’objectiu del Martynas és ajudar els seus alumnes a créixer com a ballarins i com a persones. Està continuament debatint, responent a preguntes fonamentals i molt interessat en interactuar amb els estudiants durant les classes. Si bé sovint Martynas es veu com una persona seriosa, acosta’t a ell i entaula una conversa sobre ball, ensenyament o comunitat. Definitivament acabaràs aquesta conversa amb més preguntes (i bromes) que abans.

© 2022 Windy Hoppers