Pamela Gaizutyte & Rikard Ekstrand

Pamela Gaizutyte és humil i dinàmica, entusiasta, amorosa i amb un toc anàrquic. Va quedar fascinada per l’energia i la comunitat de Lindy Hop a l’edat de setze anys quan va començar les seves primeres classes al Club Lindyhop.lt a la seva ciutat natal, Vilnius, Lituània. Tot i ser tan jove, s’ha fet un nom en poc temps i pel seu compte, aprenent constantment tot el relacionat amb el ball, ja sigui música, psicologia o anatomia. El 2009, Pamela va començar a treballar en Hoppers ‘Dance Studio a Vilnius. Ara balla i ensenya amb els principals líders de l’escena internacional de Lindy Hop. No tenir una parella de ball fixa li ha generat espai per donar-li molta riquesa al seu ball, no és estrany que els ballarins la considerin una de les més apassionants en els últims anys.

Com a ballarina, Pamela s’aprecia la individualitat i la llibertat. Per a ella, Lindy Hop no es tracta tant d’una tècnica impecable com de la musicalitat i la consciència. Com a professora, comparteix els seus valors i encoratja a les persones a trobar la seva pròpia forma de ballar: “Aprèn a estar bé amb la teva forma de ser i com es mou el teu cos. Tot es tracta de tu “. Nietzsche va dir una vegada: “Un ha de tenir caos en la seva ànima per poder donar a llum a una estrella ballarina”.

Rikard Ekstrand es considera un mestre i un estudiant del ritme. “En l’art del ritme mai seràs totalment un expert”. Ell és un ballarí conegut, intèrpret i professor, i forma part de la companyia sueca Harlem Hot Shots. El seu ensenyament i el ball abasta un coneixement molt ampli i la paraula clau per a ell és sense cap dubte: “El coneixement i la comprensió del que es fa és la clau per a una bona qualitat”.

Rikard entén el Swing i el Lindy Hop com balls de lliure improvisació, enfoncándose en la unió que es crea entre dos ballarins i l’intercanvi de ritme entre ells. Una classe amb Rikard dóna als estudiants una visió més àmplia de les formes tradicionals, combinat amb les peces d’improvisació del sol jazz.

© 2022 Windy Hoppers