Sobre nosaltres

Qui hi ha darrera el Swim Out Costa Brava?

Som el Mago i l’Alba i des de 2014 portem el timó d’aquest festival de swing d’estiu.

Swim Out Costa Brava_Alba & Mago_foto quienes somos

Gaudeix d’un festival de swing fet a mida 

Hem viatjat a molts festivals d’Europa. Coneixem la feina darrera cada festival perquè ens agrada compartir la nostra experiència i conèixer la història darrera cada esdeveniment i dels seus organitzadors. Tenim ull analític i ens quedem amb els detalls, per a poder prendre nota i millorar any rere any el nostre festival, sense perdre l’esperit propi que el caracteritza.

Som professors de Lindy Hop a Barcelona, una escena molt dinàmica, però també gestionem una petita associació de swing sense ànim de lucre a l’Empordà. Així que coneixem la realitat de diferents tipus de comunitats de Lindy Hop, més grans i més petites.

L’ Alba ha estudiat Ciències Polítiques i treballat en nombrosos projectes locals i internacionals. La gestió de projectes i una visió analítica li ha donat moltes eines. El Mago ve del món de la Direcció de Cinema, així que la producció és un dels seus forts. Junts ens complementem amb els nostres punts forts i febles, com tothom. Tenim un perfil polivalent, emprenedor i autodidacta. Ens agrada saber una mica de tot i ens motivem fàcilment quan es tracta d’aprendre coses noves.

El Swim Out va començar el 2014 com un petit workshop de swing amb 180 participants, bàsicament de l’estat espanyol, amb 6 professors nacionals i 2 bandes locals.  Actualment hi assisteixen més de 500 persones de tot el món, fins i tot de Corea del Sud, EUA, Argentina, Taiwan… hi donen classe més de 12 professors amb projecció internacional i convidem a bandes de músics referents en l’escena del swing. En la majoria d’edicions, les places per a participar-hi s’esgoten pocs dies després d’obrir les inscripcions, cosa que ens fa molt feliços perquè significa que molta gent vol formar-ne part!

Tot i que hem crescut, sempre intentem mantenir el seu ambient familiar i proper, així que és probable que durant el festival puguem intercanviar algunes paraules o swing outs. Estem contents de poder dir que més del 60% dels assistents al Swim Out repeteixen, i per a molts aquest festival és una cita fixa anual.

Alguns mitjans de comunicació parlen de nosaltres, vols saber-ne una mica més?

El que la gent que ens coneix diu de nosaltres…

Com ens hem aventurat a crear aquest festival?

Alba Casadellà_Swim Out Costa Brava_swing

Hola, sóc l’Alba!

Aquest viatge va començar el 2011 quan vaig descobrir el Lindy Hop. Al cap d’un any ja havia fundat l’associació Windy Hoppers i el següent pas va ser idear un festival de swing a la zona on vaig néixer, la Costa Brava. Tot va anar molt ràpid però la passió pel Lindy Hop i un bon company de viatge van fer que naixés aquest festival.

El meu títol universitari diu que sóc politòloga especialitzada en Relacions Internacionals. Actualment, a la pràctica, sóc professora de Lindy Hop, organitzadora d’esdeveniments i tècnica en comunicació digital. Visc a Barcelona i visc en el multitasking diari. La memòria no és el meu fort, així que la major part de la producció i dels números està en mans el Mago.  A mi em fascina la part de comunicació. M’encanten les xarxes socials i saber com connectar millor amb la gent.

El Swim Out és al costat del mar, perquè adoro la platja.  He passat tots els meus estius a la Costa Brava i aquest festival em fa reviure la meva infantesa.

Swim Out Costa Brava_Mago3_Quienes somos

Hola, Sóc el Mago!

Igual que l’Alba sóc polifacètic. Al llarg dels anys he estudiat una mica de tot, des de Filosofia, passant per Homeopatia i Direcció de Cinema. He gravat algun curtmetratge. Vaig néixer a Andalusia, tot i que porto molts anys vivint a Barcelona, i gràcies a donar classes de Lindy amb l’Alba he descobert la Costa Brava. Junts portem l’associació Windy Hoppers a la zona i també el Swim Out.

Com a bon andalús, de petit havia ballat sevillanes, però amb el temps m’he adonat que tinc més passió pel Lindy Hop i el Claqué. Actualment sóc professor de Lindy Hop, organitzador del Swim Out i programador web, tot i que sóc un cul inquiet i sempre estic en búsqueda de nous projectes.

Des de sempre m’ha agradat la música jazz, abans de començar a ballar Lindy Hop el 2012, escoltava molt vanguard jazz i bebop. Sóc un fanàtic de John Coltrane. A part de ballar Lindy Hop, porto un temps barallant-me amb la trompeta i començo a saber tocar algun tema de swing. 

El moment més difícil del festival? Després de tanta adrenalina, dir adéu als assistents és un dels moments més durs, perquè es genera una buidor després de tanta feina i tantes emocions. Però l’alegria que rebem per part dels participants ho recompensa tot.

Vols formar part d’aquesta aventura?

Si ja tens clar que vols tancar el teu estiu al costat de la platja, gaudint del Swim Out Costa Brava, afanya’t i reserva la teva plaça abans que s’agotin. 

© 2022 Windy Hoppers