Hem viatjat a molts festivals d’Europa. Coneixem la feina darrera cada festival perquè ens agrada compartir la nostra experiència i conèixer la història darrera cada esdeveniment i dels seus organitzadors. Tenim ull analític i ens quedem amb els detalls, per a poder prendre nota i millorar any rere any el nostre festival, sense perdre l’esperit propi que el caracteritza.
Som professors de Lindy Hop a Catalunya, una escena molt dinàmica, però també gestionem una petita associació de swing a l’Empordà, anomenada Windy Hoppers. Així que coneixem la realitat de diferents tipus de comunitats de Lindy Hop, més grans i més petites.
L’ Alba ha estudiat Ciències Polítiques i comunicació digital, i treballat en nombrosos projectes tant locals com internacionals. La gestió de projectes i una visió analítica li ha donat moltes eines. El Mago ve del món de la direcció de cinema i de la programació web, així que la producció i la resolució de problemes són alguns dels seus forts. Els dos som emprenedors i creatius, per això ens apassiona organitzar any rere any aquest festival de swing a Catalunya.
El Swim Out va començar el 2014 com un petit workshop de swing amb 180 participants, bàsicament de l’estat espanyol, amb 6 professors nacionals i 2 bandes locals. Actualment hi assisteixen més de 600 persones de tot el món, fins i tot de Corea del Sud, EUA, Argentina, Taiwan… hi donen classe més de 12 professors amb projecció internacional i convidem a bandes de músics referents en l’escena del swing. En la majoria d’edicions, les places per a participar-hi s’esgoten pocs dies després d’obrir les inscripcions, cosa que ens fa molt feliços perquè significa que molta gent vol formar-ne part!
Tot i que hem crescut, sempre intentem mantenir el seu ambient familiar i proper, així que és probable que durant el festival puguem intercanviar algunes paraules o swing outs. Estem contents de poder dir que més del 60% dels assistents al Swim Out repeteixen, i per a molts aquest festival és una cita fixa anual.